Megszépülés. Egy fiktív életút emléktöredékei

2000 Ft

E könyv szerzője Pécs-Baranyából indult, és az elmúlt évtizedben sebészorvosként megjárta Fekete-Afrikát, a talibánok ural­ta Afganisztánt, Délkelet-Ázsiát, jelenleg pedig a Karib-tenger egyik apró szigetén él és gyakorolja hivatását.
Mindezek ellenére nem útikönyvet tart kezében az Olvasó. Kettős forrásnak, a platóni világszemléletnek és a színes, oly­kor vidám, máskor drámai élettapasztalatoknak eredménye ez a könyv, amely nem útleírás, nem életrajz, nem regény, hanem no­vellafüzér formájában megjelenő emléktöredékek sora, melynek célja, hogy az Olvasó rajtuk keresztül az élet mélyebb, gyakran megválaszolhatatlannak hitt kérdéseihez kerülhessen közelebb. Változó emberi világunk és a mögöttes valóság kettőssége olvas­mányos formában jelenik meg az összekapcsolódó élettöredé­kekben, melyekben megérezhetjük minden bizonytalanságunk eredeti okát: az igazi mérték hiányát.
Érdekfeszítő olvasmány, hogy egy orvos miként próbál meg­felelni a hazai és európai szemmel néha könyörtelennek látszó távoli világok kihívásainak, miközben próbálkozásai mögül fel­sejlik, hogy a megoldás valahol mélyebben található: azon túl, aminek a „partjára” a szakadatlanul elmélkedő, már korosodó, gazdag tapasztalatú főhős elér, s mely út lényege: lelkünk folya­matos gondozása, javítása, azaz a megszépülés.

Kategóriák: ,

További információk

Szerző

Méret, kötésmód

Terjedelem

Kiadás éve

ISBN