Búzaszívek, kalászvirágok. Szalmafonás kezdőknek és haladóknak

3500 Ft

Néhány évvel ezelőtt jelent meg a szerző Szalmababák, kalásztündérek. A búzafonás alapiskolája című könyve, amely óriási sikert aratva rövidesen újabb három utánnyomást ért meg. Ennek sajátos folytatása a jelen kötet, amely szintén hiánypótló szándékkal került megírásra, s ugyanolyan igényes kivitelben kerül kiadásra, mint előbbi társa.
A szerző korábbi könyve a különböző fonatokra helyezte a hangsúlyt, a mostani viszont két meghatározó motívumot állít a középpontjába: a szívet és a virágot, a hagyományos díszítőművészet két ősi jelképét. A könyv az anyagismeret című fejezete után az előkészítés különböző mozzanatait (gyűjtés, tisztítás, tárolás, fehérítés és színezés, előkészítés a közvetlen felhasználásra), majd az eszközöket, szerszámokat mutatja be, amit – önálló fejezetekben – követnek a búzaszívek, illetve a kalászvirágok különböző fajtái, végezetül önálló részekben tárgyalja a kötet a díszítés, a kompozíciók és a fonatgyűjtemények kérdéseit.
A részletes szövegleírás, a precíz rajzok, a mintaszerű ábrák és a színes valamint fekete-fehér fotók rendkívüli gazdagságú illusztrációs anyaga segítik az Olvasót abban, hogy maga is el tudja készíteni a különböző alkotásokat. A „szakmában” elismerést és megbecsülést kivívott szerző új könyvét is – a hagyományápolás, az újrafelfedezést és az ízlésformálás alapján – várhatóan ismét több ezer szalmafonó és pedagógus fogja használni, mint kézi- illetve tankönyvet.

Elfogyott

További információk

Szerző

Méret, kötésmód

Terjedelem

Kiadás éve

ISBN